AFT

  • Vad används AFT produkter till?
  • Vilka är fördelarna?
  • Hur används det?
  • Vem använder dem?

AFT Förord

Avancerad brandbekämpningsteknologi (AFT) har kombinerat de två mest naturliga tillgångarna i sina produkter, nämligen vatten och luft. Denna revolutionerande vattendimms-teknik överträffar traditionella brandbekämpningsenheter då de är mer effektiva och har dessutom en miljövänlig profil.
AFT är idag ett ledande företag inom utveckling och tillämpning inom branschen. AFTs system har visats över hela världen och väckt ett stort intresse.  

AFT har lyckats vidareutveckla ett speciellt munstycke och en blandningskammare, som skapar en fördelning av en fin vattendimma som har optimal släckeffekt på branden. En nästan 50 gånger större täckt yta skapas av dimman, jämfört med när du använder ett konventionellt vattenanbud. Detta gör att elden kyls snabbt på grund av omfattande värmeupptagning.
Varje teknik testas för överensstämmelse med olika internationella normer och prestanda parametrar. AFT produkter är skyddade av en rad olika antal patent.

 
Mer information om skyddsutrustning från AFT här

 

 

Certifikat:

 

ISO 9001:2008

GS-Zertifikat SP 39/05

 

Diplom:

 

 

AFT produkter
 

AFT är specialiserade på att utnyttja vattendimman & CAFS tekniken i bärbara system. Det har gett brandbekämpning en viktig funktion i världen, då de bärbara systemen har bättre tillgänglighet och effektiv brandbekämpning. Det bidrar till att man får kontroll över branden i inledningsskedet.

 

AFT Backpack

AFTs Backpack är en bärbar enhet som ger en betydande (snabbare responstid) minskning av svarstiden och bättre åtkomlighet, vilket bidrar till bättre kontroll över bränder i det inledande skedet. Det finns olika konfigurationer av Backpack med möjlighet till användning tillsammans med en andningsapparat. Backpack bärbara enheter är idealiska för användning inom industrin, för första instatsperson, i brandbilar & utryckningsfordon, Offshore & Marin, arenasäkerhet mm.

Trolly Vagn

Kombinationen av det mycket sofistikerade munstycket och vagnen gör AFT Trolley till det säkraste och mest idealiska valet vid hantering av medelstora bränder

 

MPM enheter

De modulära enheterna innehåller den patenterade AFT tekniken med vattendimma i en bärbar modul. Detta är det säkraste och mest idealiska valet vid hantering av medelstora bränder.

 

    
AFT Backpack 9AFT Backpack 10AFT MPM04/KompaktAFT MPM04
 
 
AFT Trolley

 

AFT fördelar

 

Bästa betyg:

AFT bärbara vattendimma & CAFS system har det högsta betyget per europeiska EN3. Det bärbara systemet är också certifierat för SOLAS och olika internationella organ.

 

Miljövänlig:

AFT använder de mest naturliga resurserna (vatten & luft) för sina brandbekämpningssystem.

 

Dubbla släckeffekt:

Vattendimma skapad av AFT systemet hjälper till att släcka bränder snabbt, tack vare den dubbla effekten av kyla och inertering.

 

Dubbel brandbekämpning:

AFT släcksystemen kommer med möjlighet till 2 olika  jet och spray lägen för brandbekämpning på långt och nära håll .

 

Hög säkerhet:

AFT-tekniken fungerar på lågtryck och försumbar rekyl vilket ger säkerhet för användaren.

 

Olika alternativ av släckmedel:

AFT teknik kan leverera vattendimma, skum och tryckluftsskum (CAFS) med sina specialdesignade system blir dem lämpliga för olika släckningssituationer.

 

Minimal eftersanering:

AFT teknik använder betydligt mindre vatten jämfört med konventionella system, vilket hjälper till att minimera vatten/eftersanering.

 

Hållbar:

Med minimala rörliga delar och korrosionsbeständiga materialkräver systemet minimalt underhåll, samtidigt som livslängden på produkten är lång.

 

Strålningsvärme block:

Skapandet av fin vattendimma hjälper till att blockera strålningsvärmen och gör det möjligt för brandman att lättare närma sig branden.

 

Smoke skurning:

Den fina vattendimman rensar luften, vilket gör att synligheten förbättras.

TEKNOLOGI

 

AFT har tillämpat avancerad aerodynamisk teknik från applikationer med flytande / gas blandningar för att skapa AFTs vattendimma för brandbekämpning. AFT tekniken skapar en snäv fördelning av den ultrafina vattendimma, skummet eller CAFS med speciella munstycken.

 

Dropparna skapar en förstorad yta (nästan 50 gånger mindre) jämfört med ett konventionellt släcksystem. Detta resulterar i snabb kylning, på grund av den omfattande värmeabsorptionen med de små dropparna. Den resulterande ångan expanderar 1640 gånger i volym vilket sätter stämningen runt elden. Den kombinerade effekten av kyla och blanketing resulterar i effektiv snabb släckning.

 

NFPA 750 definierar vattendimman som "en vattenstråle vars Dv0.99, för flow-viktade kumulativ volymetriska fördelning av vattendroppar är mindre än 1000 mikrometer vid lägsta drifttryck av vattendimma munstycket".

 

Nuvarande vattendimmssystem levererar någonstans mellan 50-999µm. Baserat på trycket som används för att skapa droppar, är klassificeringen av vattendimma enligt nedan.

 

Lågt tryck: System som arbetar med tryck lägre än eller lika med 12 bar

Medium tryck: operativsystem mellan 12-34,5 bar

Högt tryck: System som använder tryck större än 34,5 bar

AFT:s skillnad

  • AFT s brandbekämpningsmunstycken levererar optimal droppstorlek av 150 mikron och därmed överträffa någon annan jämförbar produkt.
  • Många företag hävdar att ha lågt tryck brandsläckare. AFT:s bärbara enheter visar det med ett arbetstryck på mindre än 10 bar!
  • AFT munstycke levererar optimal droppstorlek för släckning av bränder d.v.s direktpåföring.
  • AFT:s bärbara enheter visar att blandningen luft vatten får bra släckeffekt även vid låga tryck.

 

 

Atomisering

 

Atomiseringsteknik är vattendimma utvecklatd genom att använda den kinetiska energin hos komprimerad luft som blandas med vätskan i speciellt utformade flermunstyckessystem. Finfördelning arbetar med tryckluft för att trycksätta systemet, Propell vätskan och blanda den med vätskan för att skapa dimma.

Finfördelning skapar vattendimma i intervallet mellan 100-150 | im, vilket resulterar i 40 gånger mer kylning jämfört med konventionellt vattenspray av diametern 5000 pm.

 

http://www.aftwatermist.com/technology/

  

 

Hur funkar AFT systemen?
 
Brandbekämpning i Saudi Arabien
Brandbekämpning i Bahrain